DWQA Questionsiesire din indiviziune ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua ! ma aflu intr-un proces de iesire din indiziune ,calitate de reclamant , suntem 3 frati ( terenuri mostenire _ acte – titlu de proprietate ) . Am reusit sa ma inteleg cu fratii sa ne impartim asupra parcelelor in sensul ca s-a facut o hartie de mana cu cotele… semnata de toti fratii in cabinetul avocatului , dar la infatisare la judecator acesta a cerut sa se prezinte la urmatorul termen toate partile…ce se poate face daca acestia nu se prezinta ? sunt dezinteresati si terenurile se afla la distanta de localitatile lor de domiciliu….
va multumesc anticipat !

4 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Judecatorul a solicitat prezenta acestora pentru a se stabili daca acestia sunt de acord intr-adevar cu cele inscrise in act. In situatia in care nu se vor prezenta, practic litigiul va continua sa se judece. O varianta ar fi sa faca fratii o declaratie la notar prin care sa precizeze doleantele acestora, iar aceste declaratii sa fie atasate respectivei tranzactii. Cel mai recomandat ar fi sa faca partile un efort pentru a termina cat mai repede si in acelasi timp pentru a reduce costurile.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

multumes de raspuns ! sa inteleg ca judecatorul putea da sentinta si in lipsa fratilor mei sau e obligatorie procedura de prezenta a partilor ?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Pentru a lua act de tranzactia intervenita intre dvs. si frati, atunci este obligatorie prezenta acestora. Daca o sa fiti prezente toate partile la urmatorul termen, atunci totul se va termina la respectivul termen.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

multumesc !