DWQA QuestionsHotarari contrare nemotivate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Daca intr-un litigiu de munca angajatul cere probe cu inscrisuri de la angajator iar acestea sunt admise la termenul imediat, iar la termenul urmator, la cererea angajatorului ele sunt respinse fara a fi motivata in incheirea de sedinta aceasta respingere, iar constatarea acestei anomalii a fost facuta dupa doua termene, este corect sa fie schimbata o incheiere la termenul urmator daca o parte din motivele angajatului se sprijineau pe acele inscrisuri, odata admise si ulterior respinse? Ce se mai poate face, daca deja s-a dat sentinta, urmand ca ea sa fie comunicata? Prezinta importanta faptul ca admiterea inscrisurilor s-a facut de un alt complet de judecata fata de cel initial, iar respingerea a fsot facuta de cel initial? Se poate astfel ataca sentinta daca ea a rezultat nefavorabila angajatului in calitate de reclamant? Rog temeiuri legale, motive.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Incheierea de incuviinţare a probelor este o încheiere preparatorie, care nu leagă instanţa, astfel că aceasta poate reveni asupra unei probe încuviinţate care a devenit neconcludentă sau inutila. Totusi, instanta are obligaţia să arate de ce administrarea probei a devenit inutilă prin motivarea in hotarare.

In cazul Dvs. va trebui sa atacati hotararea respectiva, invocand motivele prevazute de art. 304, precum si orice alte motive confom art. 304 ind. 1 din Codul de procedua civila.

In ce priveste completul de judecata, in sistemul procesual civil român respectarea principiului continuitatii presupune ca hotarârea sa fie pronuntata de judecatorii care au luat parte la dezbaterea în fond a pricinii. In cazul in care a fost incalcat principiul continuitatii, puteti invoca si acest aspect prin recursul ce trebuie formulat.

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica INDIVIDUALA[/link]