DWQA Questionshotarare judecatoreasca
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua.
anul trecut am obtinut o hotarare judecatoreasca (materia juridica minori si familie) care trebuia pusa in aplicare in decembrie. acest lucru nu s-a mai intamplat, paratul invocand absenta unor date importante din hotarare. in 28.03.11 a avut loc sedinta pt indreptare eroare materiala, iar de atunci nu mai nici o veste. grefiera spune ca inca nu a primit anumite indicatii din partea judecatorului ?!?). exista cumva vreo prevedere legala pentru un termen maxim de comunicare a hotararii? judecatorul poate amana la nesfarsit dosarul ? cum pot sa grabesc lucrurile (din cauza incompetentei lor, au mai trecut acum inca 6 luni)?
am o alta nelamurire legata de site-ul judecatoriei care este public si oricine poate accesa orice dosar. pe respectivul site mi s-au publicat, cu exceptia CNP-ului, TOATE datele personale: numele, prenumele, data si locul nasterii, initialele parintilor, domiciliul, seria si numarul cartii de identitate, precum si data eliberarii acesteia!!! este normal?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In mod normal hotararile se comunica in 30 de zile, insa avand in vedere volumul foarte mare de munca al instantelor, acest termen este depasit tot timpul. Pentru a grabi lucrurile, puteti depune o cerere de urgentare prin care sa solicitati comunicarea hotararii instantei avand in vedere perioada care a trecut si natura cauzei.

In ce priveste datele de pe site, in mod normal acestea trebuie sa priveasca doar numele si prenumele, insa se mai intampla si astfel de cazuri cand obiectul cererii privesc mai multe date personale. Puteti sa faceti o cerere catre instanta prin care sa le puneti in vedere stergerea datelor de la nivelul dosarului respectiv. De asemenea, o astfel de cerere puteti trimite si catre Ministerul Justiei.