DWQA Questionsgratiere la minori,exista?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

-o persoana care a savarsit aceeasi fapta de mai multe ori (4) dar fiind minor(15 ani cand a savarsit fapta) ,poate fi gratiat?
-acum este condamnat la 2 ani cu detentie ,are 7 luni cu tot cu arest preventiv executat pentru ca a dat foc la niste baloti de fan,violare de domiciliu,a spart un geam si a dat foc si la o perdea in locuinta cuiva(casa nu era locuita),adica nu a pus in pericol nici oameni, nici animale.
-luna aceasta pe data de 8 are loc recursul, dar intrebarea mea este:daca el era minor la data comiterii faptelor ,avea 15 ani,si era in stare de ebrietate de fiecare data nu trebuia sa fie dus intr-un centru de reeducare sau de minori trebuia dus la penitenciar?
-au fost 5 persoane implicate in acest caz iar el a fost si inca este singurul minor.
Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Un minor poate fi gratiat, insa trebuiesc indeplinite conditiile prevazute de lege si mai mult, o gratiere trebuie acceptata. Raspunderea penala incepe practic dupa varsta de 14 ani, insa problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!