DWQA QuestionsFurt identitate/ Frauda bancara
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In numele meu a fost luat un imprumut in valoare de 10000 RON in septembrie 2008 si s-au platit si 3 rate. Tot in 2008 s-a deschis si un cont care avea atasat un card maestro. Toate acestea le-am aflat in noiembrie 2010 cand am fost verificat la Biroul de Credit raportat de BRD Finance. In acest interval de timp nu am primit nicio somatie ca as fi dator sau macar client BRD.
Furios si disperat am mers la directoare filalei BRD unde aparea ca am deschis contul.
Nu mi s-a aratat nici un dosar mi-a solicitat o copie CI si m-a pus sa fac o cerere daca vreau sa vad sau sa aflu ceva.
„Pt ca la ei oricum nu am nimic decat un cont si un card care nu au legatura cu creditul de la BRD Finance.” asta mi-a spus directoarea. Numai ca eu nu am deschis niciodata un cont la nici o banca si nu am avut niciodata nici un fel de card, Nu am avut credite nu am luat nici macar produse in rate si cel mai important si socant este ca eu nu am intrat in viata mea in aceasta banca unde apare ca as fi deschis contul.
Dupa repetate telefoane, mailuri, drumuri la banca si sesizari la BRD Bucuresti am primit acasa o copie de pe cererea deschidere cont semnata „de mine” si stupoare copia de pe CI. Am contactat BRD Finance si mi-au zis ca daca vreau sa aflu ceva sa fac plangere la politie. Am mers am facut plangere penala, am sunat iar BRD Finance in repetate randuri vorbind cu diversi operatori unul mi-a zis ca s-a luat bani altul ca s-au luat produse de la un magazin Rombiz si ca daca nu se deschidea acel cont nu se mai lua creditul/produsele. Tot un operator mi-a zis ca se vede clar ca e un dosar suspect de frauda dar cu toate astea imediat dupa ce am depus plangerea au inceput ca prin minune sa curga si sesizarile de la BRD Finance.
Imi doresc sa primesc sfaturi/pareri de la dv sau sa aflu daca mai sunt cazuri ca ale mele pt ca eu banuiesc ca e vb de o retea in care este impicat cel putin un angajat al BRD de altfel directoarea mi-a zis ca d-na care a semnat pt deschiderea contului „oricum nu mai lucreaza la noi”
In primul rand as dori sa stiu daca credeti ca exista o legatura intre acel cont cu card maestro atasat si creditul BRD Finance? Daca nu exista atunci ce a vrut sa faca cu acel cont sau card?
Cum pot afla daca sau cumparat produse sau s-au luat bani? Acest magazin Rombiz am inteles ca nu mai exista de ceva timp iar cel de la poltie mi-a zis ca inca nu stie nici el ce s-a luat.
Si de ce mi-a solicitat directoare BRD copie CI? asa este procedura?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cazul dvs. este unul foarte des intalnit in toate orasele. De obicei aceste cazuri iau nastere cand se pierde buletinul sau acesta este furat. De obicei nu exista o legatura intre persoana vinovata si institutia de credit (indiferent care ar fi ea), aceste tipuri de credit facandu-se doar in baza buletinului. Desigur ca daca dvs. ati facut plangere penala atunci cu atat mai bine intrucat Politia va investiga cazul. Daca s-au cumparat sau nu produse este dificil de aflat, decat in cazul in care s-au facut prin card si astfel banca are o evidenta.
Probabil ca acea copie v-a fost solicitata pentru a vedea daca corespunde cu ce au ei la dosar. Oricum atata timp cat ati facut plangere penala, nu ar trebui sa va faceti probleme intrucat o sa reiasa ca sunteti nevinovat.