DWQA Questionsformulare recurs ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua. Fac parte dintr-un sindicat reprezentativ care detine o sentinta civila in acest sens. Insa, in cadrul termenului de recurs de 15 zile de la comunicarea hotararii definitive, reprezentantul legal al altui sindicat din cadrul institutiei in care functioneaza sindicatul meu, a formulat recurs împotriva sentintei civile de constatare a reprezentativitatii sindicatului din care fac parte. Intrebarea este, daca acest reprezentant avea calitatea sa formuleze acest recurs? A doua intrebare este aceea ca daca nu am primit nici un fel de citatii, a trecut primul termen, cel de pe data de 28 mai a.c. si urmeaza cel de pe data de 25.06.2010, cum sa justific acest lucru in fata instantei? Multumesc mult pentru ajutor si va doresc sanatate si multe bucurii.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. In situatia in care se apreciaza de catre instanta ca este vorba de o procedura necontencioasa, atunci recursul poate fi formulat de orice persoana interesata, chiar daca nu a fost citata la dezlegarea cererii.
2. Necitarea o puteti aduce la cunostinta instantei fie in scris, fie prin prezentarea la termen si mentionarea acestui aspect, instanta urmand a lua masurile necesare (spre exemplu, puteti solicita un nou termen pentru formularea apararii daca este cazul).