DWQA QuestionsFirma in dizolvare ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

Am avut o firma care a intrat sub incidenta legii 359/2004 care trebuia sa se dizolve.S-a emis o hotarare judecatoreasca prin care urma sa se dizolve la care administratia financiara a facut recurs pt ca aveam niste datorii la dansii.In data de 06-09-2009 a fost numit un lichidator prin sentinta judecatoreasca.
Ia anii astia eu am fost plecat din tara iar la sediul unde am avut firma s-au adunat multe instintari de la fisc , ca si cand firma ar fi in functiune.Ce trebuie sa fac eu in conditiile cand a fost numit un lichidator acum 3 ani si cum pot sa rezolv si cu fiscul?

Va multumesc,

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara, daca firma se afla in insolventa, fiscul isi va recupera, in mod normal, datoria din bunurile societatii. Pe langa aceasta modalitate,puteti oricand achita datoriile catre fisc. In privinta lichidatorului,nu se mai poate face nimic. Cat ati fost plecat din tara ati primit instiintari deoarece pentru institutiile statului firma dvs. functiona. Ca sa fie considerata de stat ca nefunctionand,trebuia ca dvs. sa fi cerut suspendarea activitatii in timpul in care ati fost plecat din tara.