DWQA QuestionsFapta de a ameninta o persoana cu actiune in justitie pentru recuperarea unei datorii poata fi considerat santaj ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Sunt inculpat intr-un proces de santaj . Intr-o discutie cu partenerul meu , care este si administrator , in s.c. pe care o detinem 50/50 , discutie pe care acesta a inregistrat-o si prezentat-o la dna , i-am cerut acestuia sa-mi returneze imprumutul acordat de catre mine firmei ( aprox 30000 euro ) . Cand acesta a refuzat , sustinand ca nu as fi contribuit cu bani in firma , l-am avertizat ca voi merge la procuratura pentru a informa in legatura cu falsul intelectual sub semnatura privata comis de acesta ( e vorba de falsificarea semnaturii mele in mai multe acte ) . Una dintre probleme ar fi ca banii pe care eu i-am investit au intrat in firma pe numele lui , fara ca eu sa fi stiut acest lucru la data la care discutia a avut loc . . Asociatul meu nu neaga faptul ca firma mi-ar datora o suma de bani ( nu neaparat cea reclamata de mine ) . Procesul este in faza finala si se indreapta spre o condamnare a mea . S-a retinut in sarcina mea faptul ca as fi incercat sa obtin returnarea datoriei intr-un mod injust . Dna-ul a dispus pe baza acestor convorbiri ambientale ( 3 inregistrari ale unor convorbiri purtate in biroul firmei, in cadrul carora s-a discutat cesionarea partilor sociale catre asociatul meu la cererea acestuia) ascultarea telefonului meu , iar din discutiile mele cu terti a dedus cumva ca as fi in legatura cu un comisar al garzii financiare pe care l-as fi

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Raspunzand la intrebarea din titlul dvs., raspunsul este negativ intrucat o actiune in justitie este un drept legitim si nu unul ilicit. Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!