DWQA Questionsfamilie
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, ma numesc Maria N.
Am o mare dilema. Mi-as dori sa ma angajez intr-un post, pe baza facultatii absolvite acum 2 ani, insa acum statul nu e interesat sa absoarba absolventi ca mine (deci, bataie foarte mare pe putinele posturi existente). O alta varianta e aceea:
– de a ma angaja in cu totul alta profesie/meserie ori
– a lucra ca voluntar (temporar).
Ambele variante sunt contestate vehement de mama mea (prin scandaluri si presiuni), care nu admite ideea ca eu sa lucrez altceva decat pe baza a ceea ce am studiat la facultate, dandu-se drept pe sine insasi exemplu de viata, de filosofie de viata (ea-i afacerist de succes). Nu accepta compromisuri decat potrivit regulilor ei.
Fratele meu ne-a parasit din cauza acestei stari de tensiune, iar tatal a divortat si s-a recasatorit.
Cum as putea-o convinge sa devina mai flexibila ? Cum o pot determina sa ma lase sa lucrez ceea ce pot gasi pe piata, fara ca ea sa-mi puna piedici ? (de ordin psihic, moral) sa fac ceva ce sa-mi inspire incredere, entuziasm si placere (de ex., sa devin instructor de dans/vioara). S-o dau in judecata ? Ce legi mi-ar da dreptate ?
Mama nu admite „placerea” in munca decat pe ideea de facultate, orice altceva NU exista !
Multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Trebuie sa aveti in vedere ca mama dvs. nu poate sa va oblige legal sa faceti ce nu va place. Prin urmare, avand in vedere ca sunteti adult, atunci puteti face ce considerati de vointa.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!