DWQA QuestionsFals si abuz in serviciu
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
va solicit ajutorul intr-o probleme care dupa parerea mea constituie un fals si abuz in serviciu.
La decesul socrului meu, Ionascu Ilie din Sibisel, comuna Beriu, jud Hunedoara, am declansat procedura de solicitare a succesiunii pe cale legala.In momentul cand am vrut sa procedam la inscrierea terenului mostenit, pentru ca cel de pe Titlul de proprietate eliberat pe numele lui Ionascu Ilie nu corespundea cu cel inscris in Registrul agricol la intrarea in CAP, am solicitat o copie dupa Procesul verbal de punere in posesie, pe care am constatat o modificare care nu poarta nici o semnatura a celui care a facut-o, prin care se spune”Diferenta de suprafata o are pe comuna Romos’!!!!
Stiind in mod sigur ca nici socrul nici stramosii sai nu a posedat NICIODATA si nici nu poseda teren in comuna ROMOS, am solicitat explicatii din partea Comisiei locale de fond funciar si am primit raspunsul ca….A FOST O GRESEALA, O CONFUZIE DE NUME CU UN CETATEAN CU ACELASI NUME CARE ACTUALMENTE DOMICILIAZA IN COMUNA ROMOS.
Dupa parerea noastra nu poate fi o greseala involuntara deoarece este vorba de terenuri intravilane si anume:
Prin Anexa 2a privind terenurile la care are dreptul la reconstituire se aproba in 1991 o suprafata totala de 6,02 ha din care 5,06 ha teren extravilan si 0,96 ha TEREN INTRAVILAN,conform Registrului agricol, ori , prin Titlul de proprietate eliberat in 2002, primeste 3, 71 ha extravilan SI NUMAI 0,17 ha TEREN INTRAVILAN.
Intrebarea mea este daca aceste fapte, respectiv modificarea Procesului verbal de punere in posesie, fapt care a dus la emiterea unui Ttlu de proprietate incomplet, alaturi de mai multa fapte care au dus la impiedicarea dobandirii terenurilor in totalitate poate fi atacata in instanta pe motivul falsului in acte si abuzului in serviciu, mai ales daca asta a dus la improprietarirea, consideram noi abuziva a altui cetatean cu acel teren.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Pentru ca persoana care ar fi savarsit o fapta penala sa fie trasa la raspundere pentru fals sau abuz, trebuie sa existe o intentie. Insa, chiar daca persoana respectiva s-ar gasi vinovata, aceasta situatie nu ar schimba cu nimic respectivul titlul de proprietate, ci eventual ati putea solicita despagubiri de la persoana respectiva. O posibilitate pentru Dvs. ar fi atacati titlul de proprietate respectiv, eventual cu nulitate absoluta, in instanta civila. Va recomand sa consultati un avocat pentru clarificarea situatiei Dvs.