DWQA Questionsextindere constructie locuinta in curtea proprie ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua

va rog sa ma lamuriti ce acte, autorizatii etc trebuie sa obtin si de unde pentru extinderea de constructie prezentata mai jos:

in prezent detin, ca unic proprietar, un teren intravilan continand o casa de caramida 2 camere locuibile cu toate utilitatile incluse (apa/gaze/curent)

Extinderea se va face prin atasarea pe aripa laterala a 2 module container interconectate, achizitionate si instalate de furnizori autorizati de containere de locuit.

va multumesc anticipat

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Conform Art. 1 din Legea 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii: „(1) Executarea lucrărilor de construcŃii este permisă numai pe baza unei autorizatii de construire sau de desfiintare. Autorizatia de construire sau de desfiintare se emite la solicitarea detinătorului titlului de proprietate asupra unui imobil – teren şi/sau constructii – ori a altui act care conferă dreptul de construire sau de desfiintare, în conditiile prezentei legi.
(2) Constructiile civile, industriale, inclusiv cele pentru sustinerea instalatiilor şi utilajelor tehnologice,
agricole sau de orice altă natură se pot realiza numai cu respectarea autorizatiei de construire, emisă
în conditiile prezentei legi, şi a reglementărilor privind proiectarea şi executarea constructiilor.”
Autorizatia este emisa de catre Primarie, insa avand in vedere natura constructiei dvs., ar trebui sa va informati de actele necesare direct la Primarie.