DWQA Questionsexecutari ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua,sotul meu are un SRL(asociat unic),a primit un credit pe societate ,credit care acum este neperformant,societatea nu mai are activitate din 06.2009 fiind in imposibilitatea platii ratelor lunare aferente creditului ,creditul este garantat cu 3 fidejusori eu si socrii mei .Eu sunt in concediu de crestere copil iar socrii sunt pensionari.Va rog sa ma informati care sunt pasii urmati de banca,daca pot face executare silita,aceasta executare se poate indrepta asupra bunurilor proprii,daca au dreptul sa puna popriri pe conturi personale si pe pensii si in ce procent,si cum pot eu sa vin in intampinare?Intentia este nu este sa nu platim ,doar sa mai amanam o perioada pana trece aceasta perioada grea.Stiti cumva sa existe firme specializate in acest sens?Astept un raspuns ,poate ma puteti ajuta.Multumesc

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Situatia este dificila avand in vedere existenta fidejusorilor. Faptul ca dvs. ati garantat creditul, inseamna ca banca are dreptul de a va urmari pe oricare dintre dvs. Cu alte cuvinte. banca poate executa silit bunurile societatii, bunurile dvs. si bunurile socrilor. Legea va ofera posibilitatea de a invoca beneficiul de discutiune, insa acest beneficiu semnifica opunerea dvs. fata de executarea silita a dvs. in sensul in care creditorul va trebui sa urmareasca mai intai bunurile societatii si ulterior sa va urmareasca pe dvs. Totusi, pentru a invoca acest beneficiu trebuiesc indeplinite anumite conditii.
Executarea silita se poate dispune prin poprire pe salariu, pensii sau conturi, prin executare mobiliara sau imobiliara. Orice bun al fudejusorilor poate fi urmarit de catre banca. In cazul in care niciun fidejusor nu are niciun bun atunci executarea se va incheie pentru lipsa de bunuri.
Indicat ar fi sa platiti cat de cat aceste rate sau sa obtineti o reesalonare a platilor de la banca. Exista firme specializate care se ocupa de cumpararea si executarea creantelor.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,multumesc pentru raspuns,dar, as mai avea cateva nelamuriri,si anume-poprirea conturilor se poate face,dar la conturile de salarii in ce procent poate fi poprirea ,ca si finantele mai mult de 30% pe luna nu recupereaza ?!,se tine cont de bugetul minim pe familie pentru subexistenta?banca executa fara hotarare judecatoreasca?,daca da pot fi actionati in judecata?