DWQA Questionsexecutarea silita pe proprietatea mamei ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua… Va rog frumos o lamurire in ceea ce priveste situatia in care sunt si anume :
Dupa decesul tatalui meu in 2006 am fost chemati pentru succesiune la un notar ( mama si fratii mei ) unde am fost prezent numai eu.Tatal neavand bunuri de nici un fel nu am avut ce impartii.Am intrebat la notarul respectiv daca mai este nevoie sa mai vina si fratii mei cu mama ,notarul pecizand ca nu.Am semnat la notar numai eu si nu-mi aduc aminte ce anume specifica acel act mai mult nici nu am primit nimic de la notar ( nici un fel de act ). Acum incep sa apara probleme in privinta tatalui in sensul ca in perioada cit era in viata a facut un credit de care nu aveam cunostinta nici unul din membrii familiei. Acum primim tot felul de telefoane si scrisori pe numele tatalui de la o firma de recuperari credite fara a se comunica exact despre ce este vorba si suntem amenintati cu executarea silita daca nu platim .Intrebarea mea este :
Daca pot executa silit proprietatea mamei ? Ea fiind proprietara de drept dupa decesul tatalui prin cumpararea imobilului de la primaria de domociliu. Sunt nedumerit in aceasta privinta deoarece unuii avocati imi spun ca va fi greu sa ne execute silit ,altii spun ca sunt sanse iar altii spun sa stam linistiti sa nu ne facem griji . Nu stiu ce sa mai cred sau ce sa fac. Multumesc.

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Va trebui sa mergeti la acel notar din nou si sa verificati exact ce ati semnat. Mostenitorii unei persoane primesc atat bunurile, cat si datoriile acelei persoane. Este important de stiut daca la acel moment ati acceptat sau nu succesiunea, chiar daca nu existau bunuri in masa succesorala.

Daca ati acceptat-o atunci trebuie sa suportati si datoriile, respectiv acel credit. Cine nu a cceptat mostenirea in termen de 6 luni de la deces devine strain de mostenire si nu poate fi obligat la nicio prestatie in numele defunctului. Daca mama dvs. nici nu a fost la notar atunci inseamna ca nu a acceptat mostenirea si prin urmare nu poate fi obligata la plata acelui credit.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Multumesc pt. raspuns… In cazul in care nu mai exista notariatul respectiv , unde ma pot adresa sa vad exact ce am semnat ? Sa inteleg ca daca am preluat eu platesc pt. aceasta datorie. Daca nu am bunuri ,proprietar nu sunt eu , ce poate sa-mi sau sa ne faca ?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Daca nu mai exista respectivul birou notarial, atunci mergeti la altul, exista o baza de date cu privire la succesiuni, asa ca puteti afla care este situatia. Daca dvs. sunteti singurul acceptant al mostenirii si nu aveti bunuri, nu are ce sa va faca, doar sa urmareasca momentul cand veti avea bunuri sau venituri periodice.