DWQA QuestionsExecutare silita indemnizatie copil
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! Am un card de credit deschis la BCR de cativa ani si la care nu am mai putut plati de cateva luni ratele. Tot la BCR am un card de debit pe care incasam lunar indemnizatia de crestere si alocatia copilului pana la doi ani. In luna septembrie banca mi-a retras automat toata suma intrata in contul cardului de debit pentru a rambursa datoria la cardul de credit. Am depus o sesizare la BCR la care mi s-a raspuns ca erau mandatati de mine sa faca acest tip de operatiune in momentul semnarii contractului de credit si conform cu conditiile generale de creditare. Este legal sa imi ia acesti bani? Cum ar trebui sa procedez ca sa mi se returneze?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Actiunea bancii este ilegala si nula conform art. 409 raportat la art. 410 din Codul de procedura civila, care prevad:

” Art. 409

Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.

Art. 410
Este nula orice urmarire sau cesiune facuta cu incalcarea dispozitiilor prezentei sectiuni. ”

Va trebui sa intreprindeti o contestatie la executare (avand in vedere ca banca v-a executat in mod direct prin poprire), prin care sa se constate nulitatea executarii, iar ulterior sa solicitati intoarcerea executarii silite. Va aduc la cunostinta ca va trebui sa faceti dovada ce respectivele sume reprezentau indemnizatia de crestere si alocatia copilului.

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica INDIVIDUALA si URGENTA[/link]