DWQA Questionsexecutare silita eos
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

BUNA ZIUA
VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI CU O PROBLEMA.
IN ANUL 2008 AM PRIMIT DE LA EOS-KSI O NOTIFICARE PRIN CARE IN TERMEN DE 5 ZILE SA ACHIT SUMA DE 8000 LEI.AM LUAT LEGATURA CU CEI DE LA EOS, ACESTIA MI-AU SPUS CA DACA SUNT DE ACORD CU PLATA IMI POT OFERI O REDUCERE DE 2000 LEI SI AM STABILIT SA ACHIT IN 6 TRANSE SUMA DE 1000LEI LUNAR(VENITUL LUNAR FIIND DE 700 LEI).AM RESPECTAT INTELEGEREA SI AM PLATIT 6000 LEI.
ANUL ACESTA IN FEBRUARIE AU INCEPUT SA SUNE IARASI, CUM CA AS DATORA INCA 2000 LEI.PENTRU CA IN ANUL 2008 NU AM CERUT SA FIE REZILIAR CONTRACTUL, SI MAI DATORAM O SUMA NESEMNIFICATIVA, CARE S-A MAJORAT DATORITA DOBANZILOR LUNARE!!!
LE-AM EXPLICAT SITUATIA,SI ACESTIA AU SPUS CA DACA PANA LA SFARSITUL LUNII FEBRUARIE ACCEPT SA PLATESC,IMI FAC IARASI O REDUCERE. DE LA SUMA DE 2000 LEI DATORATA, AM AJUNS LA 600LEI.
NU AM FOST DE ACORD CU PLATA STIIND CA AM ACHITAT SUMA DATORATA.
LUNA ACEASTA AM FOST SUNATA DE CEI DE LA EOS(MENTIONEZ CA AU SUNAT INTAI VECINII), SA IMI OFERE O ULTIMA REDUCERE!!! ERA VORBA DE SUMA DE 2800 LEI, DAR CU REDUCEREA ACORDATA AJUNGEAM LA 1400 LEI.
IN DATA DE 14/07/2011, AM PRIMIT UN MESAJ IN CARE ACESTIA SPUNEAU CA ”DOSARUL ESTE LA BIROUL REGIONAL EOS, PENTRU EVITAREA PROCEDURILOR JUDICIARE PUTETI SUNA LA XXXX IN MAXIM 5 ZILE.DATORATI 83,17 RON.”
ASTAZI S-A PREZENTAT LA USA MEA UN REPREZENTANT AL FIRMEI EOS IMPREUNA CU UN EXECUTOR JUDECATORESC. ACESTIA MI-AU SPUS CA DACA PANA LUNI NU ACHIT SUMA DE 700 LEI, DUPA CARE VOR STABILI O RATA LUNARA, VOR INCEPE DEMERSURILE PENTRU EXECUTAREA SILITA. AM LUAT LEGATURA CU D-NUL EXECUTOR SI ACESTA MI-A SPUS SA MA PREZINT LUNI CU ACEASTA SUMA LA BIROUL DANSULUI,DACA NU MA PREZINT LUNI , V-A SCOATE APARTAMENTUL LA VANZARE PENTRU RECUPERAREA SUMEI DE 2800+CHELTUIELILE EXECUTORULUI JUDECATORESC.
MENTIONEZ CA PE CONTRACTUL DE CASA ESTE TRECUT SI SOTUL.

VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI CU O SOLUTIE.
VA MULTUMESC ANTICIPAT.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In primul rand am rugamintea la dvs. sa nu mai scrieti cu caractere mari deoarece este mult mai greu de citit.

In ce priveste problema dvs., in primul rand, ca sa fiti in pragul unei executari, trebuie sa existe o somatie de la un executor. Atat timp cat nu exista aceasta somatie, nu au inceput procedurile de executare. Nu puteti cunoaste ca persoana care s-a intitulat executor, chiar este executor (situatie greu de crezut).

In cazul in care reducerea de 2.000 de lei s-a notat intr-un contract sau aveti dovada acestei reduceri, atunci nu aveti de ce platii sumele ulterioare emise in baza celor 2.000 de lei, deoarece acestea au fost considerate achitate.

Chiar daca nu aveti dovada reducerii respective, trebuie verificat daca au trecut 3 ani de zile de la data cand trebuiau achitati si cei 2.000 de lei, intrucat daca au trecut mai mult de 3 ani, atunci suma este prescrisa si nu mai aveti de ce sa platiti. In plus, trebuie verificat si titlul in baza caruia v-au solicitat cei 8.000 de lei.

Aceste reduceri nu au nicio valoare asa cum bine cunoasteti si dvs. Prin urmare, ei va pot zice ca va acorda o reducere, iar ulterior sa va solicite suma din nou.

Sfatul meu este sa mergeti la un avocat cu toate actele dvs. pe care le aveti in legatura cu aceasta problema, urmand ca si in functie de aceste acte sa actionati ca atare.