DWQA QuestionsExecutare silita casa nationalizata – URGENT
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

cumnata mea are o casa nationalizata cumparata pentru care se judeca acum cu mostenitorii fostului proprietar. Casa are P+2 etaje+mansarda. Cumnata mea detine et.1 si 2. Ultima sentinta data de Tribunalul Bucuresti ii este favorabila numai ca mostenitorii au declarat recurs ce se va judeca in Octombrie. Parterul si mansarda au fost castigate de mostenitori (care nu s-au prezentat niciodata la procese, numai avocatul lor, daca are vreo importanta…). Acum 2 saptamani a primit mandat de executare silita (desi, cum v-am spus, au recurs in Octombrie) iar ieri cand a mers acasa a gasit usa blocata. A sunat executorul si i s-a spus ca sambata la ora 8 va veni sa ii permita accesul in locuinta (ea nu mai locuieste permanent acolo insa inca are bunuri in casa). Usa blocata este usa de acces in intreaga cladire.
Va rog frumos sa ne ajutati cu un sfat ce trebuie sa facem in acest caz. Este legala decizia? Cum putem sa atacam aceasta decizie?
Multumesc anticipat. Rog frumos daca se poate un raspuns deoarece maine ne intalnim cu executorul.

Toate cele bune,

Mihaela M

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul dvs. indicat este sa solicitati suspendarea executarii silite, urmand ca o eventuala executare sa reinceapa dupa finalizarea recursului. Executarea in sine poate fi legala, insa trebuie verificata situatia in mod concret.

Cu stima,
Echipa CJO.ro