DWQA Questionsexecutare silita
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Impreuna cu sotia si un cumnat am imprumutat de la o pers fizica suma de 50.000 ron punand garantie un teren intravilan ai carui proprietari suntem, doar eu si sotia mea. Sotia mea este si proprietara a unei case al carei contract de vanzare-cumparare este facut pe numele de domnisoara (inaintea casatoriei) iar impreuna detinem un apartament cumparat prin credit ipotecardupa casatorie.(avem ratele platite la zi)
Din cauza neplatei datoriei catre acea persoana, am primit prin posta somatie in prima faza asupra terenului, iar dupa aceea la interval de 7-8 zile si asupra apartamentului cumparat prin credit ipotecar.
O parete din suma imprumutata a fost restituita creditorului prin virament bancar (op) in acre apare numele cumnatului meu si al creditorului.
Avand in vedere ca in somatie este specificata intreaga suma imprumutata (50.000 ron ) plus cheltuieli cu executarea va adresez urmatoarele intrebari:
-ordinul de plata care prevede acea suma pe care am restituit-o poate fi luat in considerare ca si rata a creditului? (nefiind inregistrat la notariat)
-se poate trece la exeutarea apartamentului cumparat cu credit ipotecar? Daca da care este ordinea de executare?
-se poate sa implice inclusiv casa detinuta de sotie de dinaintea casatoriei?
-pot face cerere de suspendare a exacutarii?

va multumesc

cu respect Viorel

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

– Da, constituie o plata efectiva;
– Da, dar banca are prioritate daca este un apartament ipotecat;
– Da, in sensul in care ar putea fi executat un bun al sotiei;
– Da, dar trebuie sa va intemeiati pe un motiv legal.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!