DWQA Questionsexecutare silita
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua.
Acum 3 ani am semnat un cntr.de asistenta juridica cu un avocat pentru recuperarea unei sulte de la fostul meu sot,ne-am inteles asupra sumei, mi-a taiat factura si chitanta pe suma care am cazut de acord. Dupa aproape 3 ani ma trezesc cu o somatie ca as mai avea o suma restanta de platit conform cntr.de asistenta juridica. Mie nu mi-a dat avocatul nici o copie dupa cntr de asistenta juridica.
Mentionez ca atat pe factura cat si pe chitanta.nu se specifica nicaieri ca am platit doar avans la acel cntr.Pe copia cntr mai apare o cifra in plus fata de suma care o stiam eu.Am depus contestatie la executare si am termenul tocmai in toamna.
Am reusit sa iau legatura cu avocatul si imi cere sa fac un act aditional la acel cntr. precum ca se reduce suma datorita situatiei mele financiare precare. si sa-i mai dau totusi macar 6000 lei.
Nu mi se pare in regula sa semnez acel aditional, dar totodata as vrea sa nu-mi pierd casa.
Credeti ca d-l avocat daca nu ar fi facut un fals si ar fi adaugat cifra in plus,ar fi renuntat la executare pentru o suma de 6000 in loc de 28000? Nu stiu ce sa fac sunt disperata,imi este teama ca daca semnez acel aditional,peste un timp ma trezesc ca iar ma executa pentru nu stiu ce suma. Ce ma sfatuiti dvs sa fac?
Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din pacate situatia dvs. este dificila si nu va putem da un raspuns concret cu faptul daca respectivul avocat a facut sau nu un fals de indata ce dvs. nu aveti o copie a contractului de asistenta. Daca considerati ca e vorba de o fapta penala, ati putea apela la institutiile statutului. Insa, in cazul in care nu stiti sigura suma din contract, atunci avocatul are dreptate (cel putin aparent).

Relativ la aditional, daca trebuie sa-i datorati 28.000 si va iarta pentru plata a doar 6.000, atunci ar fi in interesul dvs. Insa, indicat este sa consultati un avocat pentru a verifica situatia in mod concret.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!