DWQA QuestionsExecutare neplata pensiei alimentare
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua !
In baza unei hotarari judecatoresti, tatal meu a fost executat silit pentru neplata pensiei alimentare. Suma de bani pe care trebuie sa o primesc este virata de Casa de Pensii in contul executorului judecatoresc, ca pe urma sa o primesc si eu in cont. Cand s-a inceput executarea, i-am platit executorului o suma de bani, iar acum in fiecare luna in care primesc banii care mi se cuvin, executorul isi retine o parte in cuantum de 30 de lei. Este ceva normal ?
Mentionez ca am primit prima runda de bani in data de 28.05, iar banii de pe luna iunie inca nu mi-au fost virati, iar executorul imi spune ca nu i-a primit de la Casa de Pensii, ceea ce nu cred, si nu este posibil, deoarece pensiile au fost primite. Ce se poate face ca sa intru personal in posesia acestor bani, fara executor ?
Multumesc anticipat.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Exista posibilitatea ca banii retinuti de catre executor sa acopere cheltuielile judiciare si atunci este normal ca acesta sa retina o suma de bani. Relativ la contul in care sa va plateasca, in somatia trimisa Casei de Pensii trebuie sa fie inscris contul in care se primesc banii. Discutati cu executorul sa va precizeze unde a impus Casei de Pensii sa faca plata si astfel, puteti reveni la Casa de Pensii cu o noua adresa daca va fi cazul.

Succes,
Echipa CJO.ro