DWQA Questionsexecutare dubioasa a unui imobil
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

as vrea un ajutor , am avut un apartament pt care am fost executata intr-un mod ciudat. in prima faza am primit o informare de licitatie de vanzare care era data cu stampila postei pe data de 29.03.2010 iar data licitatie era 06.03.2010, a poi nu am m-ai primit nimic. in data de 23.01.2011 am primit un pv de licitatie in care apartamentul a fost vandut dar fara a se comunica daca cel care castigase licitatia a platit sau nu suma de cumparare. de atunci nu am m-ai primit nimic. in data de 29.03.2011 am fost la apartametul meu proprietate personala si am constatat ca yala de usa era schimbata si persoane starine erau mutate deja in casa. mentionez ca in data de 29.03.2011 a fost depusa la judecatorie o cerere de executare silitata pe numele meu de catre persoana care castigase licitatia cu termen de solutionare pe 01.04.2011 . mentionez ca nu am primit nici o hartie de evacuare nici o hoatarare de executare. este corect? ce pot sa fac? mi se pare abuziv. persoanele aflate acum in locuinta au refuzate sa ne arate acte ceva care sa ateste ca ei sunt noi proprietari. eu cred ca executorul a abuzat. ce ma sfatuiti ?

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand va recomand sa vizitati de urgenta un avocat intrucat trebuie verificate cu exactitate toate actele si tot ce ati primit de-a cursul timpului. Desigur ca exista o problema cu executarea intrucat trebuia mai intai sa primiti o somatie de executare, iar ulterior sa se treaca la licitatie. Dificultatea cea mai importanta este data ca trebuia sa atacati inca de la data primirii informarii de licitatie, fapt ce nu l-ati facut si astfel lucrurile se ingreuneaza pentru dvs. Mai mult decat atat este important si cine v-a executat si in baza carui titlu. Exista cazuri cum ar fi contractele bancare care nu mai necesita o judecata propriu-zisa ci doar o incuviintare de excutare.

Situatia dvs. este complexa, motiv pentru care dupa ce prezentati actele unui avocat, acesta va poate acorda un sfat concret si concis.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

problema nu executarea in sine ci punerea in posesie, daca este normal ca acele persoane sa se mute in locuinta mea fara sa primesc o instiintare de evacuare sau ceva., multumim

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Practic daca nu locuiati acolo nu aveati de ce sa fiti evacuat. Persoanele care au castigat licitatia au fost trecute ca proprietari, iar apartamentul fiind liber, atunci s-au mutat in acesta. O problema a evacuarii s-ar fi putut pune daca nu doreati sa eliberati apartamentul sau inca mai locuia altcineva in acel apartament.