DWQA QuestionsExecutare de fostul avocat
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,in urma cu un an am terminat un proces de partaj impotriva fostului sot.Am platit toate taxele avocatei care m-a reprezentat si dupa terminarea procesului m-am trezit ca avocata mea mai vroia alti bani.
Fiind recomandata de un prieten si nestiind procedurile,eu nu am luat nici-un contract de asistenta de la dansa. Acum din intamplare am gasit pe site portaljust.ro,ca avocata ma executa silit.Poate adauga ulterior si alte sume in contractul de asistenta avut cu ea? Executarea s-a aprobat in 11 martie 2011,nu as fi primit si eu nici-o citatie sau somatie ceva?Eu de unde sa stiu pentru ce sunt somata?Poate sa fie doar o coincidenta de nume si atat? Ce pot sa fac?Va multumesc frumos!

4 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Pentru reprezentarea sau asistarea dvs. in litigiul avand ca obiect partajul ati semnat sau nu un contract de asistenta juridica cu dna avocat?
Intrebarea este fireasca deoarece o data spuneti ca nu ati luat niciun contract de asistenta de la dansa, pentru ca mai apoi sa va intrebati daca mai poate trece si alte sume in contractul de asistenta avut cu ea.

Daca ati semnat un astfel de contract dar nu l-ati luat este de dorit sa mergeti la dna avocat si sa solicitati exemplarul dvs. Poate ca ati omis sa achitati o parte din onorariu.
Daca nu ati semnat niciun contract de asistenta juridica nu se poate dovedi ca ati avea onorariu de achitat.

Pentru a elimina orice dubiu va recomand sa mergeti la instanta si sa verificati dosarul.
Chiar si o discutie cu dna avocat poate sa va lamureasca.

Succes.
Av. Paula Nedelcu

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Teoretic nu se mai poate adauga o alta suma fata de cea la care v-ati inteles, situatia in care era bine sa fi luat exemplarul dvs. pentru a nu mai avea dubii in acest moment. Puteti ataca hotararea instantei, precum si daca primiti o somatie, atunci sa faceti contestatie la executare, intrucat trebuia sa fiti citata cel putin o data la domiciliul dvs.

Poate fi si o coincidenta de nume, motiv pentru care ar fi bine sa verificati mergeti la Arhiva de la instanta unde se desfasoara dosarul, pentru a verifica toate actele depuse si pentru a observa daca intr-adevar dvs. sunteti in cauza.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,imi cer scuze dar poate nu m-am exprimat eu bine. Deci,eu am semnat un contract de consultanta cu dansa,dar nu am primit nici-un exemplar.Suma trecuta in ctr.am achitat-o si mi-a dat si chitanta.Dar dupa proces m-am trezit ca dansa mai vrea banii,am fost socata pentru ca eu am considerat ca m-am achitat de dansa.Intrebarea mea era, ar putea sa treaca si alta suma in ctr.avand in vedere ca eu nu am nici-o copie? De vorbit cu dansa nu se poate ca a fost tare mahnita ca nu i-am mai dat alti banii…
Cum as putea sa ma apar in situatia asta.Mentionez ca dansa cerea banii pentru taxa de succes,ceea ce nu este adevarat,eu am obtinut exat suma data de instanta,nimic mai mult si asta prin executarea fostului sot pentru ca nu a avut sa-mi dea sulta… Ce sa fac in situatia asta? Nu ar trebui sa ma someze sau sa ma citeze? Eu cum sa ma apar ?
Va multumesc frumos!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Practic contractul este dovada principala a sumei pe care o datorati, astfel ca daca in contract este o suma, inseamna ca acea suma este datorata (cu alte cuvinte, suma care exista in acest moment in contract). Dvs. puteti dovedi ca acea suma nu este cea reala, insa va trebuiesc martori sau o recunoastere din partea adversa. Insa trebuie sa aveti in vedere ca martorii nu sunt intotdeauna acceptati pentru dovedirea unui inscris.

In ce priveste apararea, va trebui sa incepeti cu sfaturile pe care vi le-am acordat anterior si eventual sa va angajati un nou avocat.