DWQA QuestionsExecutare bunuri inainte de partaj
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Avem niste autoturisme luate in leasing tatal meu fiind girant si ca sa salveze tot ce are pe pers fizica parintii mei au divortat . La primul termen de divort s-a terminat tot si partaj plus ca instanta le-a acceptat in prima faza cererea de scutire la taxa de timbru iar acum cand au redactat decizia au zis ca totusi ar trebui sa o plateasca .
Problema e astfel: Ce sa facem sau cum sa facem ca in cazul in care cei de le leasing ne iau masinile si vor sa ia recupereze ce are tatal meu pe numele lui se poate? chiar daca noi o sa acceptam divortul si o sa facem o cerere de revizuire a partajului? Pot faca ceva daca ei sunt divortati si nu au partajul inca facut? Sau trebuie sa astepte sa se termine partajul lor? Ce sfaturi ne puteti da?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In mod normal atat timp cat exista o hotarare de divort si de partaj pronuntata de catre o instanta, atunci practic tatal este prezumat ca nemaifiind proprietar. Desigur ca hotararea trebuie sa fie definitiva cel putin. Prin urmare, daca se intreprinde executarea, ati putea aduce la cunostinta existenta hotararii, in caz de nerespectare urmand sa atacati masurile dispuse de executare (ei putand totusi intreprinde masurile intr-o anumita masura daca nu este pronuntata o sentinta definitiva/irevocabila).