DWQA QuestionsExecutare apartament in litigiu
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am un leasing financiar cu ipoteca luat pentru firma mea pentru niste utilaje , acest leasing a fost declarat scadent anticipat deoarece nu sau platit ratele.Am deschis proces civil si penal impotriva asociatului meu (cel care a si semnat contractul de leasing dar falsificand semnatura mea pe hotararea AGA, si a reprezentantului bancii deoarece au emis factura pe un singur utilaj cand de fapt sau cumparat mai multe), in acest timp am avut probleme cu plata unui credit de nevoi personale si cei de la banca mi-au trimis o hartie ca imi scot casa la vanzare si ca este inscris in cartea funciara acest lucru. In aceste conditii se poate scoate la vanzare un bun aflat in litigiu?Poate aceea banca sa imi scoata casa la vanzare desi este ipotecata la o alta banca si este in litigiu?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din pacate raspunsul este da, un bun aflat in litigiu poate fi scos la vanzare intrucat notarea are ca efect doar informarea si nu indisponibilizarea imobilului. Faptul ca o alta banca are ipoteca nu are importanta, ci banca care are ipoteca are prioritate in a-si recupera datoria in cazul executarii. Desigur, ca intr-o eventuala contestatie la executare, Dvs. ati putea solicita suspendarea executarii ca urmare a existentei unui litigiu cu privire la imobil.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]