DWQA Questionsexec. silita
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand va recomand sa mergeti la un avocat cu toate actele pe care le aveti pentru a primi un sfat cat mai concret si concis. Situatia dvs. nu este una usoara, motiv pentru care avocatul in cazul dvs. se impune.

In cazul in care sunteti in prima faza de judecata dupa ce acestia v-au dat in judecata, atunci nu puteti fi executat deocamdata pana nu se pronunta instanta pe fond. Insa, exista posibilitatea ca dvs. sa fiti intr-o faza de atac deoarece stramutarea de la Tribunal se dispune tot la un Tribunal si nu la Curte de Apel (cu exceptia cazului in care oricum competenta era Curtea de Apel ca prima instanta). O hotarare poate fi pusa in executare daca spre ex este definitiva sau irevocabila. De aceea, este important sa consultati un avocat intrucat din prezentarea dvs. situatia este ceva mai dificila. Insa, daca sunteti in prima instanta, atunci nu puteti fi executat (decat daca hotararea se incadreaza in dispozitiile art. 278 din Codul de procedura civila).

In ce priveste executarea din 2007, aceasta poate avea loc printr-o alta forma de executare (imobiliara sau mobiliara), daca suma nu a fost recuperata in intregime. Daca suma a fost recuperata in intregime prin poprire, atunci nu mai exista motive de executare.

Insa, va repet ca va trebui sa consultati un avocat si sa-i prezentati toate actele in acest sens pentru a va cunoaste situatia in mod exact.

Citeste Aici: http://cjo.ro/Executari/executare-silita/_2174#ixzz1RiGCBv17
P.S. Suma totala la executarea din 2007 a fost recuperata integral, prin oprirea banilor din pensia sotiei lunar. Din ce ati scris mai sus sa inteleg ca a fost un abuz faptul ca s-a facut a 2- a exec. silita pe acelasi angajament de plata si nu mai sunt motive de executare?
Oricum d.le Barcan, sa va dea bunul D_ZEU multa sanatate.
Cu deosebita stima si respect STEFAN

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care au fost executate toate sumele la care ati fost obligat in 2007, atunci intr-adevar nu poate exista o a doua executare intrucat nu mai are ce sa se execute daca suma a fost recuperata integral. Va trebui verificata somatia cu foarte mare atentie, intrucat poate fi vorba de o alta hotarare sau de un rest de plata. Puteti chiar incerca sa luati legatura si cu executorul judecatoresc daca s-a mai facut o executare in acelasi sens.

Multumesc la fel si dvs., toate cele bune si sanatate!