DWQA QuestionsExceptia inadmisibilitatii a unor acte de executare ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua,
va raman recunoscatoare si va multumesc anticipat daca imi puteti raspunde cat mai curand posibil la urmatoarea intrebare: in ce conditii poate fi invocata exceptia inadmisibilitatii unor acte de executare silita si, mai ales, in ce conditii poate fi admisa?
creditor este o institutie publica ce administreaza bugetul unui fond special (parte componenta a bugetului de stat), debitul constituie contributie restanta la acest fond iar debitorul este persoana ce desfasoara activitati independente cu obligatii de plata la fond.
va multumesc!
cu stima,

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

nadmisibilitatea unor acte de executare sau indeplinirea lor cu incalcarea normelor legale in vigoare se face prin intermediul caii de atac a executarii, respectiv prin contestia la executare. Prin aceasta cale juridica, dvs. trebuie sa prezentati toate probele si motivele care conduc la ideea ca executarea in sine a fost dispusa fara temei legal, si astfel toate procedurile dispuse au fost savarsite cu incalcarea dispozitiilor legale. Admisibilitatea respectivei exceptii privind neindeplinirea in mod ilegal a procedurilor de executare va depinde de incalcarea normelor in cauza (respectiv normele fiscale in cazul dvs.) de catre institutia publica, iar in cazul in care instanta va constata ca executarea s-a dispus in mod legal atunci va va admite contestia la executare si implicit se va pronunta si asupra inadmisibilitatii unor acte de executare.