DWQA QuestionsEvaziune fiscala ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! Sper ca ma adresez cui trebuie, iar daca nu, imi cer scuze. Am comandat de pe http://www.ebay.com niste produse stomatologice (o piesa dentara – turbina – si niste freze) pentru uz personal. Comanda a venit la oficiu vamal, unde am platit taxele necesare si am ridicat coletul. Dupa cateva utilizari la facultate ale instrumentelor, nu am fost multumit si m-am decis sa le vand altor studenti, postand anunturi pe grupurile studentesti de pe facebook. Peste o saptamana primesc doua smsuri de la un numar de telefon necunoscut (1798):

,,Dl **** **** daca in termen de 3 zile nu stergeti anunturile cu produsele vandute pe diferite siteuri, ********** SRL v-a actiona in judecata”. ,,Avem dovezi clare, poze si conversatii ca produsele vandute nu sunt calificate si certificate in Romania. In plus sunteti bun de plata pentru evaziune”.

Va rog sa imi spuneti daca ar trebui sa iau in serios aceste mesaje si ce ar trebui sa fac in continuare.

Va multumesc anticipat !

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua!

In cazul dvs. nu se poate discuta de o activitate comerciala prorpiu-zisa, si prin urmare, cei care cumpara de la dvs. cunosc situatia. Prin urmare, nu trebuie sa va faceti probleme in acest sens, insa indicat este sa discutati cu un avocat fata in fata pentru a-i prezenta situatia in concret, prezentadu-i astfel si actele in cauza.

Cu stima,
Av. Cristian Barcan
avocat@cjo.ro