DWQA Questionsevaluare casa la partaj
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu (in sensul in care se pedepseste legal) sa fiu acasa cand se face evaluarea locuintei (ceruta de fostul sot, acum la partaj) sau se poate face in functie de zona in care este situata locuinta, pe din afara sa zic asa?
Trebuie sa anunt evaluatorul ca nu pot fi acasa?
Ideea este ca sunt plecata din tara pe o perioada mai lunga ,insa si daca m-as fi intors pana atunci, nu cred ca mi-ar fi convenit evaluarea pentru ca in 9 ani de cand s-a pronuntat divortul eu am imbunatatit locuinta (care nu avea atunci mai nimic) ceea ce ar creste cred valoarea si nu m-ar avantaja, mai ales ca deja aceasta locuinta este cumparata cu banii parintilor mei, dovedesc aceasta cu inscrisuri la momentul respectiv.
Este posibil o evaluare doar in functie de locatie, ca zona si vechime apartament?
Va multumesc!

cu consideratie,

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Evaluarea unei locuinte (apartament) va trebui facuta si din interior, chiar daca se va avea in vedere si zona si vechimea unde se afla apartamentul. Prin expertiza se vor stabili si imbunatatirile aduse de catre dvs. si pe care le puteti dovedi. In principiu este obligatoriu sa permiteti evaluarea, fapt care ar putea veni si in ajutorul dvs. avand in vedere situatia actuala economica. Mai mult, este recomandat sa fiti si dvs. de fata.

Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu expertul si sa-i precizati ca sunteti plecata din tara, urmand ca expertiza sa aiba in alt moment.

Daca a fost platita cu banii parintilor si implicit pentru dvs., atunci inseamna ca veti avea o cota foarte mare din apartament, iar fostul sot o cota mai mica, ceea ce va ajuta in stabilirea eventualei sulte care nu se raporteaza la valoarea pietei, ci se stabileste intotdeauna la o valoare mai mica a apartamentului.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Accesul expertului de a face expertiza este obligatoriu, acesta nu poate fi ingradit.
Consecinta este amenda judiciara.

Av. Paula Nedelcu