DWQA Questionsevacuarea din locuinta in timpul divortului de celalat sot
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara .A si dori sa stiu daca sotia poate sa ceara evacuarea din locuinta inainte de terminarea divortului.Locuinta este proprietatea ei ,dobindita prin mostenire inainte de casatorie.Mentionez ca in ultimul an am facut imbunatatiri de citeva zeci de mii de RON in locuinta.IN ce conditii instanta poate hotarii evacuare mea ,eu neavind un comportament violent care sa i puna viata in pericol.CINEVA a sfatuit o sa paraseasca domiciliul conjugal ,ca in felul acesta sa poata cere la urmatorul termen evacuarea mea ,lucru pe care l a si facut ,mutindu se la parintii ei
multumesc adrian

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Din pacate, raspunsul este afirmativ intrucat este proprietatea dansei (desigur ca dvs. va trebui sa solicitati respingerea actiunii avand in vedere ca este locuinta comuna si aveti domiciliul acolo, alaturat motivului imbunatatirilor si lipsei unui motiv real). Insa, in ce priveste imbunatatirile, le puteti cere pe calea instantei judecatoresti daca puteti dovedi acele imbunatatiri.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

va scriu exact cum este trecut in motivarea cererii,,ca urmare a desfacerii casatoriei noastre evident ca subsemnata,fiind proprietara imobilului in care am locuit cu piritul am dreptul sa l folosesc dupa bunul meu placsi,fata de faptul ca paratul refuza sa plece,cererea mea de evacuare apare ca fiind intemeiata”
VA intreb ca nu inteleg sensul ce cere: evacuare mea ACUM sau dupa desfacerea casatoriei?
multumesc adrian
p.s cum trebuie sa procedez?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din cate inteleg se refera la momentul actual si nu neaparat la terminarea divortului. Dvs. va trebui fie sa formulati note scrise cu privire la aceasta evacuare fie sa sustineti in instanta, pe cale verbala, de ce sa se respinga aceasta cerere.