DWQA QuestionsEvacuare sot ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

sant divortata de 1 an si locuiesc in aceiasi incinta[dar cu intrari separate] cu fostuk sot.
sant chiriasa ssi contractul de inchiriere ests pe numele mneu.bucataria in care locuieste fostul sot,este cuprinsa tot in contractul meu.In sentinta civila a judecatoriei botosani din 30-1-2009 ,obliga paratul la plata pensiei de intretinere.De asemenea,atribuie reclamantei[eu]beneficiul contractului de inchiriere si dispune ”evacuarea neconditionata a paratului”.
data fiind situtia de divortati,nu am considerat necesar sa dispun la evacuarea lui din imobil,crezand ca totul sa terminat. cand au inceput problemele,am crezut ca se va linisti.aceste ”probleme” sant provocate de el si constau in:Sant abordata cand ies in curte si insultata.mereu vine beat si tipa pe la geamuri si injura,deranjand si alti vecini.l-am somat sa plece ,dar mereu amana.am chemat Politia,jandarmii etc.[de-a lungul timpului cand devenea periculos],dar nu au luat nici o masura.Ba mult mult,am fost somata de sectorist ca voi fi amendata,sub pretextul ca deranjez linistea vecinilor.nu mai am curajul si nici speranta sa chem politia si daca o chem sa rezolve ceva.As apela la un executor,dar salariul nu imi ajunge si nu am alta sursa de venit.Va rog sa-mi dati un sfat mai competent.
Va multumesc anticipat.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Stimata Doamna,

Din pacate singurul care poate pune in aplicare evacuarea fostului sot din imobil este executorul judecatoresc. Acesta este un organ abilitat de lege care pune in aplicare dispozitivele unei sentinte judecatoresti. Ce este anormal insa, este faptul ca sunteti trasa la raspundere pentru faptele sotului. Aceasta situatie nu este normala si Politia nu are de ce sa va amendeze pe dvs. din cauza iesirilor sotului. Ce puteti face este sa formulati o plangere penala impotriva acestuia avand la baza toate motivele mentionate de catre dvs. in mesaj.