DWQA Questionsevacuare pe caz de nebunie ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
imi puteti spune ce pot face in cazul in care fiul meu, care locuieste in aceeasi casa cu mine are accese de nebunie, in mare parte din cauza bauturii (este alcoolic)…accese la care pana si vecinii au fost martori.

Multumesc

4 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In situatia in care fiul nu este minor, atunci ati putea formula impotriva acestuia o cerere de evacuare daca casa nu apartine si acestuia din urma. In caz contrar, ati putea formula o plangere penala impotriva sa.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Sunteti amabil sa imi spuneti unde se poate formula aceasta cerere? Dar nu il pot interna fara voia lui?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Competenta materiala a instantei apartine judecatoriei iar instanta competenta teritorial este cea de la domiciliul paratului – fiului. (art. 5 Cod procedura civila). Masura internarii s-ar putea dispune fie ca o masura penala, fie in situatia in care acesta va deveni interzis judecatoresc conform Codului Familiei: „Art. 142. – Cel care nu are discernământ pentru a se îngriji de interesele sale, din cauza alienaţiei mintale ori debilităţii mintale, va fi pus sub interdicţie”. Faptul ca acesta are manifestari doar din cauza bauturii nu inseamna ca nu are discernamant tot timpul, motiv pentru care declararea sa ca interzis este mai dificila.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Multumesc frumos pt raspunsuri!