DWQA Questionsevacuare mostenitor de sotul supravietuitor
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

mama a murit am ramas eu cu sotia si 2 copii sora si tata eu am 31 sora 41 si tata vrea sa vinda casa sa ne dea afara nam unde sa ma duc sora mea sta separat noi eu sotia si copii stam cu tata nu ne permitem chirie sint somer poate sa vinda casa sa ne dea afara ca nu avem unde ne duce?nu sa facut succesiunea ptr mama iar eu daca nu semnez ca nu vreau sa vinda casa ce se intimpla?
vreau sa pastrez partea mea de la mama sa nu vind ne poate da afara tinind cont ca am 2 copii mici?

7 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul in care acceptati succesiunea, practic deveniti coproprietar asupra casei alaturi de tata, in situatia in care casa face parte din masa succesorala a mamei dvs. Astfel, dvs. veti dobandi o cota in functie de acceptarea sau nu a mostenirii de catre tata si/sau de catre sora dvs. Oricum, ideea este ca atat timp cat dvs. acceptati succesiunea, tatal nu va putea instraina casa, iar daca o va instraina contractul de vanzare-cumparare poate fi anulat in situatia in care in urma dezbaterii succesiunii casa nu va cadea in lotul sau.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

acum tata vrea sa doneze casa surorii mele ca eu sa no pot ataca in instanta el a mai fost internat la neuro nea amenintat cu cutitul am depus plingere la politie cu dreptul de a il trimite in instanta daca se mai repeta el poate semna acte daca a fost la neuro?
si va rog sa terminati raspunsul la prima intrebare si la aceasta va rog
va multumesc anticipat ptr timpul acordat
unde ma pot adresa cu nelamuririle pe care le am ?
in speranta ca aveti timp va rog sami raspundeti la intrebari

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In primul rand tatal dvs. nu poate dona intreaga casa,deoarece nu ii apartine in intregime. Este important daca aceasta casa a apartinut numai mamei dvs. sau tatal dvs. este coproprietar, adica casa constituie bun comun al celor doi. Oricum ar fi, dvs. aveti dreptul la o cota-parte din aceasta casa,indiferent de raspunsul la intrebarea de mai sus. Asadar, tatal dvs. poate ceda doar partea sa, iar nu intreaga casa.
In al doilea rand, da,poate semna in mod valabil orice act, chiar daca a fost internat la neuro-psihiatrie daca nu a fost pus sub interdictie judecatoreasca, insa acest fapt va poate ajuta daca veti ataca actele facute de dansul.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

tata si cu sora mea vrea sa deschida succesiunea ptr mama si eu vreau .intrebarea este urmatoarea.daca tata doneaza partea lui surorii mele dupa succesiunea din partea mamei si sora va detine trei sferturi de casa ea ma va putea da afara daca imi cere banii pe partea ei sa ramin eu cu toata casa si eu nu am sai dau banii?
exista executare silita daca nam sai dau banii ma poate actiona in instanta sa ma dea afara?
dupa ce moare tata sora ma poate da afara?
daca ea are trei sferturi si eu un sfert tinind cont ca am 2 copii mici?
daca eu nu semnez ca cedez partea mea si nici nu o vind pot sta in partea cemi revine mie?
sau daca vrea sa vinda casa si eu nu sint de acord vinde numai partea ei ?
adica daca eu nu semnez nici un act de vinzare pot sta in continuare aici?
in speranta ca imi veti raspunde la intrebare va multumesc anticipat . mai am o rugaminte daca se poate sami dati nr dvs de tel va multumesc

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

inainte sa moara mama a avut la banca 500 ron eu fiind imputernicit sa facut succesiune ptr acei bani eu cu tata si sora am fost de acord sa scoata tata banii dar mie nu mia dat nici un ban este ceva normal?
nu trebuia sa se imparta la trei acei bani?
am inteles ca ia dat numai surorii mele din acei bani
va multumesc