DWQA Questionseu sunt reclamantul intr-un proces civil, de recurs , la curtea de apel ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

conform codului de procedura civila, paratul trebuie sa depuna la dosar o intampinare cu max 5 zile inainte de primul termen
de asemenea ,un judecator intocmeste un raport pe care il depune la dosar cu max 5 zile inainte deprimul termen
cum iau cunostinta de intampinarea depusa de parat si de raporul judecatorului?mi se comunica ambele si mie?sau cerand dosarul de la arhiva, in ultimile 4 zile pana la primul termen?
multumesc anticipat pt raspuns

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intampinarea va este comunicata la termenul de judecata, in cazul in care aceasta a fost depusa inainte de termen sau chiar la termenul respectiv. Desigur ca in situatia in care nu se respecta termenul de 5 zile, puteti invoca tardivitatea intampinarii. In mod normal termenul de 5 zile este stipulat tocmai pentru a da posibilitatea reclamantului(recurentului) sa ia la cunostinta inainte de termen. Insa, in practica, de cele mai multe ori dosarul nu se mai gaseste in arhiva cu 7 zile inainte de termen. Desigur, ca in situatia in care dosarul putea fi analizat cu 5 zile inainte de termen, atunci reclamantul(recurentul) trebuie sa verifice intampinarea inainte de termen. Totusi, asa cum v-am mentionat si anterior, in practica puteti solicita comunicarea intampinarii la termenul de judecata.

In ce priveste raportul judecatorului, acesta nu face parte, in mod direct, din obiectul judecatii, in sensul ca nu constituie o proba la dosar sau inscrisuri care sa ateste un fapt sau un drept intre parti. Raportul verifica daca recursul indeplineste cerintele de forma, daca motivele invocate se incadreaza in cele prevazute de art. 304 s.a.m.d, iar de acesta puteti lua la cunostinta la termen intrucat nu se comunica.