DWQA QuestionsEste posibila desfasurarea unui proces in lipsa mea?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!

As dori sa primesc un sfat in ceea ce priveste solutionarea unui proces de contestatie amenda rutiera.
Am depus la Judecatoria Brasov o contestatie impotriva unui proces verbal prin care am fost sanctionat cu amenda. Fapta comisa a reprezentat faptul ca am oprit intr-o zona cu stationarea interzisa, cu scopul de a parca masina cu spatele. Acest lucru nu a fost posibil din cauza traficului aglomerat, iar echipajul de politie m-a oprit si „si-a facut datoria” trecand peste scuzele mele. Din acest motiv am refuzat sa semnez procesul verbal, am paltit amenda si am depus contestatie.
Problema cea mare in momentul de fata esta ca nu am cum sa ma prezinta la acest proces, stabilit in data de 24.10.2011, din cauza locului de munca. Lucrez in Bacau iar procesul se desfasora in Brasov, acolo unde a avut loc evenimentul. Domiciliul meu din buletin este in Brasov, dar lucrez si locuiesc in Bacau(uneori facand exceptie zilele de weekend).
Se poate desfasura acest proces in lipsa mea? Sau ce trebuie sa fac in acest caz? exista posibilitatea de a trimite o justificare pentru lipsa mea, atasata unui raport ce sa contina punctul meu de vedere?!
Mentionez ca nu am cunostinte despre desfasurarea unui proces si nici nu as fi dispus sa apelez la un avocat privat care sa ma sustina. Valoarea amenzii, in caz de restituire, ar depasi costurile legate de avocat privat si deplasarea Bacau-Brasov.

Multumesc anticipat!

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Procesul dvs. poate avea loc si daca nu sunteti prezent si ati solicitat judecarea in lipsa. dvs. Daca nu ati formulat o cerere de judecarea in lipsa, o puteti formula acum si trimite catre instanta.

De asemenea, ati putea formula o cerere prin care sa solicitati amanarea dosarului ca urmare a imposibilitatii dvs. de prezentare (trebuind sa depuneti acte doveditoare cu privire la imposibilitatea prezentarii dvs,). Insa, trebuie sa aveti in vedere ca nu este obligatoriu pentru instanta sa amane cauza.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Procesul este planificat pe 24.10.2011, adica peste o saptamana. Daca formulez aceasta cerere de judecata in lipsa mea astazi si o trimit prin posta maine, este tarziu?
Exista un formular standard sau o exprimare exacta de compunere a acestei cerei?
Multumesc!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Nu este tarziu ci chiar este indicat. In ce priveste formularea, nu exista un model tipizat, insa puteti adapta un model de pe situl nostru: http://cjo.ro/aj/modele/files/cerere_angajare_avocat.html

Mult succes!