DWQA Questionseste posibil un partaj?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Sunt casatorita de 20 de ani si vreau sa divortez!Problema este cum fac partajul daca am o casa cu tipul respect’s…terenul trecut pe numele mamei lui dar casa construita de noi acum 15 ani!Eu,el si copiii locuim aici de 20 de ani…inainte sa facem casa cea noua fiind o locuinta mai veche a bunicii lui!
Acum ca l`am anuntat k vreau sa divortez vreau sa fac partajul si el ma tot ameninta si`mi zice ca nu ma nici un drept aici pt ca e proprietatea maicasii si daca ea vrea ne da afara sau sa platim chirie!
Acum poate sa ma sfatuiasca cnv daca e posobil sa mai dobandesc si eo ceva din proprietate…daca nu eu copiii care`s amandoi majori?va multumesc

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Da, puteti beneficia de acest drept. Important totusi ar fi sa nu se pronunte divortul din vina exclusiva a dvs.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Dreptul dvs. de proprietate este asupra casei, indiferent de spusele sotului. Nu aveti un drept de proprietate asupra terenului, intrucat acest teren apartine mamei sale. Astfel, avand in vedere ca respectiva casa a fost construita in timpul casatoriei, dobandind astfel titulatura de bun comun rezultat din casatorie, atunci dvs. aveti dreptul la o cota de 50% din casa. In ce priveste partajarea acestei case, posibilitatea ca fiecaruia sa ii fie acordat cate o parte din casa (spre exemplu cate un etaj pentru fiecare) este mica (astfel incat instanta sa va acorde posibilitatea de a locui in aceeasi casa), motiv pentru care cel mai probabil casa va fi incredintata unuia dintre dvs cu obligarea celuilalt la plata unei sulte. Important va fi si cui ii vor fi incredintati copii (intrucat si acestia au un rol important in ce priveste acordarea casei).

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

va multumesc pt raspuns…dar daca eu plec inainte de divort mai pot avea parte la jumatate din casa?copiii vor sa ramana cu mn!