DWQA QuestionsEste normal sa platesti impozit pe teren ca persoana cu handicap (aferent locuintei inchiriata de la ICRAL) retroactiv + penalizari din 2007?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Daca sunt o persoana cu handicap grav beneficiez de scutire?

Am fost instintat in 15-07-2011.

4 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Legea 448/2006 prevede:

Art. 26

Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaz? de urm?toarele facilit??i fiscale:

b) scutire de la plata impozitului pe cl?dire ?i teren.

Prin urmare, nu ar trebui sa platiti impozitul daca dovediti existenta handicapului. In ce priveste termenul in sine din 2007, aceste taxe se prescriu in 5 ani astfel ca pot fi solicitate taxe si din 2007.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Din 2007 pina in prezent nu am fost instintat sub nici o forma ca trebuie sa platesc impozit pe teren.De ce trebuie sa platesc si penalizari?Nu trebuia sa fiu intintat ca a mai fost inventata o taxa?Mentionez ca terenul este in propietatea ICRAL.Daca sa modificat legea(571/2003)si sa pus obligatia platii impozitului in seama chiriasului nu trebuia sa fiu informat?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In mod normal acestia ar trebui sa notifice aceste situatii, insa nu sunt obligati. Practic cade in sarcina dvs. sa va platiti datoriile iar necunoasterea legii nu poate fi o scuza (cu alte cuvinte, dvs. trebuia sa stiti ca s-a modificat codul fiscal).

Recomandarea mea este sa mergeti si sa discutati cu cei de la Aministratia financiara cu certificatul de handicap, intrucat in cazul dvs. ar trebui sa fiti scutit de plata impozitului.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Va multumesc pentru sprijinul acordat.