DWQA QuestionsEste legala masura de anulare a dreptului de asigurat la Casa de Sanatate ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Casa de Sanatate, jud. Iasi, in mod abuziv nu m-a inregistrat in baza lor de date (odata cu trecerea la sistemul nou informatizat) ca asigurat , pe motiv ca apar in evidentele casei cu un debit de 688 lei, pentru care ma aflu in litigiu cu ei. Precizez ca sunt pensionara limita de varsta si mi s-a calculat si retinut din pensie inca din anul 1999, anul iesirii la pensie, contributia aferenta cf. legii, cat si in prezent. Am lucrat 40 de ani la stat si posed carnet de asigurare de sanatate. Se refuza inregistrarea mea in baza de date ca persoana asigurata, pe motiv ca nu am achitat debitul de 688 lei.
Intrebare: Daca este legala masura extrema luata de aceasta casa de sanatate, de a-mi fi anulat dreptul de asigurat si platitor de contributie (drept castigat prin efectul legilor).

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar aceasta masura este cam dura, insa trebui verificat ce temei de drept invoca acestia. Prin urmare, daca acestia doar va prezinta un refuz verbal, atunci trebuie sa obtineti un raspuns in scris de la Casa de Sanatate (puteti astfel solicita in scris, printr-o cerere, motivul si temeiul pentru care acestia va refuza inscrierea). In cazul in care nu exista un temei concret, atunci puteti sa-i actionati din nou in instanta solicitand acesteia din urma obligarea Case de Sanatate la inscrierea dvs.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!