DWQA QuestionsEste legal sa se faca mariri salariale si in acelasi timp sa se faca disponibilizari pe motive financiare?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am revenit din concediu de ingrijire copil in ianuarie 2011. In luna iunie s-au marit salariile angajatiilor substantial (prime, al 13-lea salariu, tichete de masa). In luna iulie am primit o instiintare de desfintarea postului meu invocandu-se situatia financiara a societatii, analizandu-se programul de lucrari, costurile si productivitatea muncii. Este legal sa se poata face mariri salariale si la o luna diferenta sa se faca disponibilizari? Mentionez ca firma are 2 puncte de lucru, unul in Bucuresti, celalalt in provincie si ca si din a 2 locatie au fost desfinntate 28 de posturi pe aceleasi motive. Din locatia din Bucuresti am fost singura in aceasta situatie. Astept cu mare interes un raspuns din partea dvs. Multumesc foarte mult!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar este o problema, mai ales daca concedierea dvs. s-a facut in baza art. 65 din Codul muncii. Asa cum ati precizat si dvs., nu se pot mari salariile si in acelasi timp sa se faca concedieri pe motive economice.

Dvs. puteti atacat decizia de concediere pe motivul ca nu a existat un motiv sincer si serios cu privire la concedierea dvs.

Codul muncii il puteti gasi la adresa: http://coduri.cjo.ro/codul-muncii/