DWQA Questionsesalonare plata salariii restante
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Daca un angajator are dificultati economice si vrea sa ne concedieze fara sa ne achite salariile restante, se poate face legal o intelegere pentru esalonarea platii salariilor dupa concediere? Daca da, cum ar trebui facuta aceasta si ce ar trebui sa contina ca sa nu fim pacaliti, avand in vedere si faptul ca suntem angajati de catre o asociatie pe cale sa se desfiinteze? Mentionez ca nici unul din noi nu doreste sa se ajunga in instanta si am dori sa cunoastem caile prin care angajatorul poate fi determinat sa plateasca chiar daca asociatia se desfiinteaza.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Din punct de vedere al dreptului muncii, nu puteti renunta la drepturile dvs. in mod expres si astfel nu s-ar putea face o conventie prin care asociatia sa va plateasca sume de bani dupa desfiintare. Aceste cazuri se intalnesc de obicei in cazul contractelor de imprumut cand imprumutatul ar fi o persoana din conducerea asociatiei care ar raspunde pentru returnarea unei anumite sume de bani (echivalenta a salariului).

Insa, trebuie sa aveti in vedere ca risc de neplata exista indiferent pe orice cale ati merge. Un risc de imposibilitate de executare exista daca nu au in proprietate bunuri, lichidatati in conturi sau alte venituri.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!