DWQA Questions?ensia alimentara,si cum o pot chema in judecata pe fosta sotie pentru neplata rarelor
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua as vrea sa va intreb urmatoarele.am divortat iar fosta sotie a fost obligata sa plateasca pensia alimentara in cota de 1/3 din venitul lunar respectiv cite 1/6 pentru cei doi minori,avind salariul minim pe economie,si bonuri de masa,cum se poate calcula pentu a putea afla cit trbuie sa plateasca pensia alimentara.ce ma sfatuiti si in cazul cind acesteia i sa intocmit dosar penal pentru neplata pensiei alimentare acum trei luni si nu am primit pina acum solutia.as mai dori sa va intrb cum sa procedez pentru ao chema in judecata pentru neplata ratelor si altor obligati contractate impreuna pina la divort.va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Relativ la problema penala, aceasta dureaza pana la finalizare, insa ati putea solicita mai multe informatii de la Politia si Parchetul care instrumenteaza cazul.

Relativ la procedurile civile, de solicitare a unor sume de bani, atunci va trebui sa o actionati in instanta pe sotie pentru aceste datorii. De asemenea, trebuie sa aveti in vedere ca pensia alimentara se raporteaza in principiu la veniturile fixe.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!