DWQA QuestionsEmitere tilturi de Proprietate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara,
Sunt inginer topograf si ma ocup de terenurile unei companii. Terenurile au fost cumparate in perioada 2003-2004 pe baza unor antecontracte intre societate si proprietari.Proprietarii nu detineau terenurile in baza unor titluri de proprietate ci in baza unor adeverinte care constituie dovada dreptului de proprietate pana la eliberarea titlului.O parte dintre vanzatori au murit.
Intrebarea mea este : Se pot emite tilturile de proprietate direct pe societatea cumparatoare? sau daca nu care este modul cel mai simplu de a deveni proprietar cu acte in regula pe aceste terenuri?
Va multumesc anticipat

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Antecontractele nu sunt translative de proprietate si deci nu sunt contracte de vanzare-cumparare propriu-zise. Situatia este destul de complicata , insa mai intai ar trebui constata transferarea dreptului de proprietate catre societate, iar eventual ulterior sa se emita titlurile de proprietate. Antecontractele sunt doar promisiuni, motiv pentru care ar trebui sa se pronunte hotarari judecatoresti care sa tina loc de vanzare-cumparare. Indicat ar fi sa prezentati actele unui avocat pentru o clarificare concreta.