DWQA QuestionsEmail sau spam?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Daca am o baza de date de aproximativ 500 mailuri pe care le-am luat de pe fast email extractor unde am platiti licenta pentru program sau de pe site`uri care isi publica adresa de mail gen „office@firma.ro” si eu le trimit mail prin care ii informez despre ceva, in care nu le cer date personale, iar la sfarsitul email`ului le pun un text „daca doriti sa numai primiti email dati un replay cu NU” se considera spam? Este ilegal modul de a face reclama?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Raspunsul este ca se considera spam. Va precizez mai jos dispozitiile legii 506/2004:

„Art. 12: Comunicările nesolicitate
(1)Este interzisă efectuarea de comunicări comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de apelare care nu necesită intervenţia unui operator uman, prin fax ori prin poşta electronică sau prin orice altă metodă care foloseşte serviciile de comunicaţii electronice destinate publicului, cu excepţia cazului în care abonatul vizat şi-a exprimat în prealabil consimţământul expres pentru a primi asemenea comunicări.
(2)Fără a aduce atingere prevederilor alin. (1), dacă o persoană fizică sau juridică obţine în mod direct adresa de poştă electronică a unui client, cu ocazia vânzării către acesta a unui produs sau serviciu, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001, persoana fizică sau juridică în cauză poate utiliza adresa respectivă, în scopul efectuării de comunicări comerciale referitoare la produse sau servicii similare pe care acea persoană le comercializează, cu condiţia de a oferi în mod clar şi expres clienţilor posibilitatea de a se opune printr-un mijloc simplu şi gratuit unei asemenea utilizări, atât la obţinerea adresei de poştă electronică, cât şi cu ocazia fiecărui mesaj, în cazul în care clientul nu s-a opus iniţial.
(3)În toate cazurile este interzisă efectuarea prin poştă electronică de comunicări comerciale în care identitatea reală a persoanei în numele şi pe seama căreia sunt făcute este ascunsă sau în care nu se specifică o adresă valabilă la care destinatarul să poată transmite solicitarea sa referitoare la încetarea efectuării unor asemenea comunicări. (4)Prevederile alin. (1) şi (3) se aplică în mod corespunzător şi abonaţilor persoane juridice. „