DWQA QuestionsEliberare permis ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri.

Pe 1 septembrie 2009 am produs un accident rutier cu victime, eu circuland cu motocicleta avand doar categoria A, mi-a fost suspendat permisul si am primit dovada de circulatie .. intre timp am obtinut si categoria B iar la examinarea practica politistul mi-a oprit dovada de circulatie. Vechiul permis banuiesc ca este retinut la udriste iar noul permis este in pipera si trebuie sa il ridic dar am nevoie de cel vechi sa pot face asta.

Pot sa imi iau alta dovada de la politie la udriste? Sau ce se poate face sa pot sa circula in continuare?

Politistul mi-a zis ca dupa ce se inchide dosarul sa ma duc la ei cu o foaia de la parchet sa vada ca s-a solutionat dosarul cu NUP- neinceperea urmaririi penale si pot sa imi ridic permisul, dar eu pana atunci nu pot sa stau fara sa circul. In mod normal ar trebui sa imi dea alta dovada?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

In mod normal ar trebui sa va elibereze o noua dovada pana la solutionarea dosarului. Dupa obtinerea NUP-ului vi se elibereaza permisul in sine daca nu se impune suspendarea acetuia, in schimb dvs. puteti circula cu dovada primita de la Politie pana la terminarea dosarului penal. Practic este aceeasi situatie inainte de obtinerea categoriei B, unde vi s-a eliberat dovada pentru a putea conduce.