DWQA Questionsduplicat dupa titlul de proprietate?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Sunt proprietara unui teren,mostenire,obtinut in urma decesului tatalui meu si a unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile (in urma unei succesiuni fara stirea mea si fiind eliminata total,eu fiind unic mostenitor a tatalui meu).
Titlul de proprietate original se afla in prezent la una dintre rudele tatalui meu,care ori de cate ori apelez sa-mi dea titlul de proprietate cand imi este necesar,evita sub diferite pretextesau nu e de gasit la domiciliu.
Titlul de proprietate are ca titular pe bunicul meu,iar printre mostenitori,tatal meu (eu fiind unic mostenitor al acestuia),si inca alte 4 persoane.
Ce pot face in aceasta situatie?Pot obtine un titlu de proprietate doar pentru suprafata acordata de instanta,fiind iesita din indiviziune si pusa in posesie si deplina proprietate doar pe o parte (1/4) din suprafata totala inscrisa in titlul de proprietate existent?Daca da,de unde se poate obtine acesta si de ce acte am nevoie?Daca nu,ce e de facut?
Mentionez ca in urma litigiului avut cu rudele,nu vor sub nici o forma sa-mi dea titlul de proprietate,nu vor sa raspunda la usa,iar mie imi este necesar la efectuarea cadastrului,autorizatiei de constructie etc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Pentru a fi proprietar exclusiv si pentru a evita aceste intersectari cu alte rude trebuie sa cereti in fata instantei iesirea din indiviziune in contradictoriu cu ceilalti mostenitori. Daca aveti o hotarare judecatoreasca,acest act reprezinta pentru dvs. titlu de proprietate. Totusi,in cazul in care ati avea nevoie de acel titlu de proprietate,puteti merge la primarie si cere un duplicat in calitate de proprietara.