DWQA QuestionsDuplicat acte apartament ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa gasesc o rezolvare urmatoarei probleme.
Dupa decesul mamei mele de cancer in urma cu doi ani,cu toate ca exista un act notarial prin care tatal meu se obliga sa nu emita pretentii si apartamentul sa-mi revina mie acum refuza sa solicitam realizarea legala a problemelor succesiuni.Mentionez ca toate documentele apartamentului sunt in posesia tatalui meu inclusiv certificatul meu de nastere iar eu momentan stau la parintii mamei deoarece nu mi se permite accesul in apartament.Tatal meu locuieste in alta locatie iar sumele datorate la intretinere nu stiu daca au fost achitate in ultima perioada in schimb tatal meu a afirmat ca va instraina apartamentul unor persoane de etnie rroma pe baza unei chitante de mana.
Va rog din suflet sa ma sfatuiti unde si cum pot intra in posesia unor copii sau duplicate de pe actele apartamentului in vederea intentarii unei actiuni prin care sa-mi revendic dreptul de propietar.Multumesc din suflet.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In primul rand puteti intenta o actiune impotriva tatalui si fara a avea actele avand in vedere situatia existenta. Va trebui sa mentionati instantei ca toate actele se regasesc la parat si astfel sa-i puna in vedere sa le prezinte. Totusi, puteti atasa cererii certificatul dvs. de mostenitor si declaratia tatalui privind renuntarea la mostenire. Puteti de asemenea obtine un extras de pe cartea funciara a imobilului si un informativ de la Administratia financiara. Duplicatul dupa titlul de proprietate se obtine de obicei in baza unei cereri care se depun la Primăria în raza căreia se află imobilul menţionat în titlu.