DWQA Questionsdrum de servitute
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

locuiesc la casa in sectorul 4,drumul de acces pentru mine si alti 4 vecini spre strada principala este un drum de servitute creat in urma cu 40 de ani de proprietarul initial al terenului.problema este ca acest drum nu apare nici in proprietatea noastra,nici a proprietarului initial dar nici a primariei de sector.de aceea ni se refuza asfaltarea strazii iar contractul la utilitati figureaza pe numele unei persoane ca si cum pe strada ar fi o singura locuinta,pe acest drum exista si 4 stalpi de transport energie electrica uz casnic dar si de iluminat public ale caror becuri s-au ars iar luxten refuza inlocuirea becurilor neconsiderandul domeniu public ,noi neavand calitatea de a remedia defectiunile am facut o cerere la primarie in care solicitam o denumire pentru aceasta intrare si schimbarea statutului de drum de servitute in cea de alee in proprietatea primariei si cu drepturile ce rezulta din aceasta administrare ,dar nu am primit nici un raspuns cum se poate remedia aceasta situatie ?
Zona se pare ca va intra in reabilitare privind asfaltarea strazilor si aleeilor,iluminat public,apa/ gaze etc, �ntrebarea e daca acum noi avem vreun drept sa beneficiem de aceasta actiune a primariei sau trebuie depusa o cerere in acest sens si cum trebuie procedat sau se poate face conta cost?
Cu multumiri anticipate pentru rabdare si intelegere

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand cred ca ar trebui sa verificati si la Cartea funciara si sa observati daca acest drum apare in vreun act. Drumul de servitute nu este in sine un drum public, adica care sa apartina domeniului public motiv pentru care este posibil ca Primaria sa nu aiba competenta. Oriucm Primaria este obligata sa va raspunda in termen de 30 de zile de la depunerea cererii, indiferent de raspuns.
In situatia in care drumul nu face parte din domeniul public, atunci teoretic nu aveti cum sa beneficiati de acest plan de reabilitare. Indicat ar fi ca tot la Primarie sa rezolvati cu privire la asfaltarea strazii Dvs.
In ce priveste becurile, important este ai cui sunt stalpii intrucat este evident ca daca stalpul de lumina este al firmei X, tot firma X poate sa schimbe becurile. Nu cred ca v-ati pus Dvs. sau vecinii Dvs. stalpi de lumina.