DWQA Questionsdrum de acces
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, detin un teren ca urmare a unei dezmembrari in sectorul 5. Inainte de a detine terenul a existat un lot mostenire care a fost impartit conform unui partaj voluntar in 4 loturi diferite si cu drum de acces lat de 2,15 m si lung de 205 m. Din lotul al treilea tatal meu mi/a dat prin dezmembrare o suprafata de teren, el mi/a dat numai lotul nu si cota indiviza din drumul de acces. Intrebare- ce fac in situatia asta ca sa ajung la lotul meu , una la mana si a doua la mana ce trebuie sa fac ca acea alee ingusta de 2 ,15m sa se faca lata cat cere legea pt a putea construi?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Situatia dvs. trebuie analizata cu atentie intrucat poate fi vorba de o servitute, in sensul in care lotul dvs sa oblige lotul de teren alaturat sa va permita accesul la drum. In cazul unei astfel de servituti, veti benefia de un drum care sa traverseze terenul care are iesire la drumul principal.

In ce priveste marimea drumului, ar trebui sa vorbiti cu cei de la Primarie mai intai. Indicat ar fi sa vedeti si la Cartea funciara cum este stabilit in schite acel drum, deoarece acesta poate fi mai lat in schitele cadastrale.