DWQA Questionsdrepturile prorpietarilor care locuiesc in cartere rezidentiale (condom�ni?)
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

As dori sa stiu daca exista vreo lege/regulament/procedura pentru proprietarii care locuiesc in cartiere rezintentiale (condominiu) – drepturi, indatoriri, masuri coercitive. Va multumesc. D. Dumitrescu

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In asfel de cazuri, sunt reglementate aceste aspecte prin regulamente speciale prevazute chiar de dezvoltator. De obicei, aceste regulamente sunt atasate si la contractele de vanazare-cumparare incheiate. Astfel, indicat este sa luati legatura cu dezvoltatorul/proprietarul (un exemplu ar fi regulamentul asociatiei de proprietari).

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Va multumesc pentru deosebita amabilitate.

Din pacate, dezvoltatorul nu a prevazut o astfel de reglementare. Am avut nesansa sa achizitionez proprietatea de la o persoana extrem de neserioasa, care ne-a creat tuturor nenumarate probleme. A profitat de increderea noastra. Si nici nu exista o Asociatie a proprietarilor. Este vorba despre un cartier rezidential, alcatuit din 13 vile. Lipsa acestor reglementari incepe sa faca tot mai dificila convietuirea. Realmente nu stiu ce sa fac…Ma gandeam ca poate exista un act juridic care sa specifice regulile de convietuire in astfel de situatii, cum este in alte tari UE. Personal, am epuizat toate � armele� decentei.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Incercati la Primarie sa discutati cu cei de la acolo despre regulamente sau despre planurile urbanistice. Acestia v-ar putea ajuta in astfel de probleme.

Ati putea lectura eventual legea nr. 114/2006 privind locuinta.