DWQA Questionsdrepturile asistentilor social
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

sotia lucreaza ca asistent social in comuna slobozia de giurgiu.
in momentul in care a intrebat de concediu de odihna i sa replicat ca primaria din comuna nu acorda concedii de odihna si ca daca nu ii convine sa plece caci ei nu acorda la nimeni concedii de odihna.
as dorii si eu sa imi raspundeti in aceasta privinta si ce demersuri trebuiesc facute pentru a obtine acest drept tinind cont ca sotia are grija de persoana respectiva 24 de ore din 24 de ore
va multumesc si astept raspuns

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Dispozitii cu privire la concediul de odihna se pot identifica in Legea nr. 448/2006 privind drepturile persoanelor cu handicap:

Art. 37

(1) Pe perioada �ngrijirii ?i protec?iei persoanei cu handicap grav, pe baza contractului individual de munc?, asistentul personal are urm?toarele drepturi:

c) concediu anual de odihn?, potrivit dispozi?iilor legale aplicabile personalului �ncadrat �n institu?ii publice;

Prin urmare, daca va incadrati in aceste dispozitii, atunci puteti formula o cerere catre primarie cu privire la acordarea concediului de odihna (daca sotia este angajata cu contract de munca individual, acesteia i se aplica si Codul muncii – cod care reglementeaza concediul de odihna).

Mai mult detalii despre drepturile asistentului sociale puteti gasi si in Legea Nr. 466/2004 privind Statutul asistentului social.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!