DWQA QuestionsDrepturi salariale
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua.
Am pe cineva in familie, angajata cu contract individual de munca, perioada determinata, plata cu ora, pe post de educatoare, pensiuonara. Este legal sa se ia in calculul drepturilor salariale: sporul de vechime de peste 25 de ani in aceeasi activitate – grad didactic I si indemnizatia pentru activitatea de dirigentie ?
Salariul de baza lunar in baza caruia se calculeaza tariful orar este determinat in functie de vechime in invatamant si gradul didactic absolvit ?
Va intreb acestea, deoarece, in prezent, persoana este incadrata cu nivel de salarizare la care nu s-au inclus prevederile legale de mai sus. Educatoarelor cu vechime de peste 25 ani si grad didactic I, care nu sunt pensionare, li s-au luat in calcul elementele de mai sus in conditiile desfasurarii acelorasi activitati.
Ca si concluzie: va rog, cu respect, sa-mi spuneti daca in drepturile salariale actuale trebuia sa se ia in calcul sau nu cele deja mentionate ?
Va multumesc.

Cu respect,
Catalin Ionescu

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua!

In cazul dvs. situatia este aparte deoarece este vorba de o persoana pensionara cu calitatea de angajat, ceea ce inseamna ca beneficiaza pe de o parte de pensie, iar pe de alta parte, de salariu (implicit, presupune un regim special). Ca atare, va trebui verificata legea salarizarii pesonalului didactic, mai in concret, dispozitiile privind salarizarea personalului didactic pensionar. Indicat este sa luati legatura cu un avocat pentru a-i prezenta si actele in sine.

Cu stima,
Av. Cristian Barcan