DWQA QuestionsDrepturi la infiintare firma
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

As dori sa ma informati intr-o problema.
Mi-am deschis impreuna cu prietenul meu o firma. Firma este pe numele meu si adresa mea pentru ca el nu este din Bucuresti. Suntem amandoi asociati, el fiind administrator. El are un procent de 60%, eu 40 %. As dori sa stiu ce drepturi am eu. Iar in cazul in care as dori sa nu mai am nici o legatura cu firma ce implica acest lucru. Sau daca as dori sa o inchid, pot sa fac eu acest lucru sau am nevoie si de acordul lui?
Si inca o intrebare, specimenul de semnatura a prietenului meu legalizata la notar inseamna ca el are drept de semnatura pe toate actele si nu mai este nevoie si de semnatura mea?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Indicat pentru dvs. este sa lecturati legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale. In cadrul acestei legi, se instituie toate drepturile si obligatiile ale asociatiilor. Dvs. va puteti retrage, insa doar in anumite conditii. Relativ la firma, teoretic aceasta poate fi inchisa doar cu acordul tuturor asociatiilor. Specimenul de semnatura imputerniceste intr-adevar pe asociatul dvs. la semnarea actelor in numele societatii, avand in vedere si calitatea acestuia de administrator.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!